שמרו איתנו על קשר!
לשאלות, הזמנות, עזרה וכל מידע שתרצו, פנו אלינו כאן ועכשיו
 

שוקולד הוא לא רק מזון מנחם

הארץ, 12/9/16

cocoa_beansעוד במאה השלישית לספירה במרכז אמריקה האמינו בני המאיה כי שוקולד הוא מזון האלים. היום, אלפיים שנה אחרי, מחקרים עדיין מנסים לקבוע סופית אם שוקולד הוא לא רק מזון מנחם אלא גם סם ממכר. ככזה, התמכרות לו תיצור השתוקקות בהעדרו ותחושה של תאווה וחוסר שליטה מולו, ואומנם הרבה מעידים על עצמם כי הם "מכורים לשוקולד" או "שוקוהוליקים" שלוחי רסן, אבל השימוש בביטויים אלו ואחרים, גראפיים ככל שיהיו ("יותר טוב מסקס"), הוא לרוב בבדיחות הדעת.

מי מאתנו שצרך אבקת קקאו או טבלת שוקולד באופן מסורתי (דרך מערכת העיכול, הכוונה) ודאי יודע שאפקט ההיי לא דומה לזה של סמי פיצוציות או מועדונים. למרות זאת, אבקת הקקאו הגולמי בהסנפה הפכה לטרנד כמעט בלתי נשלט בקיץ האחרון במסיבות וברייבים גדולים, כפי שפורסם בחודשים האחרונים בדיילי מייל ובגארדיאן ולפני כשבועיים ככתבה נרחבת במגזין האוכל איטר. לפי דיווחים שם, במועדונים גדולים באירופה נמצאו מספר לא מבוטל של בליינים טוענים כי אבקת קקאו בהסנפה מחזיקה אותם על הרגליים, רוקדים וערניים שעות, ממש כפי שעשו קודם לכן החלופות הכימיות. בדיילי מייל נכתב כי בברלין מדווחים על מסיבות קבועות בהן הקקאו הגולמי מהווה אלטרנטיבה חוקית, לפחות בינתיים, לאותם סמי מסיבות וכן בלונדון ובניו יורק נרשמו מספר לא מבוטל של אירועים בהם נמכרו משקאות וכדורים ממריצים על בסיס האבקה. למען הסק ספק, אין כאן המלצה עקיפה או מפורשת ליישם את הטרנד המופרך על עצמכם, חלילה. לפי אותם דיווחים אין בסיס מחקרי להאמין שאבקת קקאו בהסנפה אינה מזיקה. למעשה, לפי עדויות שונות שהגיעו מרופאים שחקרו את העניין - הסנפת אבקת קקאו גולמי כמות שהיא עלולה לגרום לאפקט התגבשות באף ("caking"), בטח לא משהו רצוי על אף בליין בלילה של הוללות.

למרות זאת, לא בכדי הפך הקקאו לכה חביב על הבליינים. במקרה של אבקת הקקאו הגולמי, קצת כמו קפה, הוכח זה מכבר כי היא בעלת מאפיינים ממכרים בפוטנציאל, אם זו כמות (אומנם לא גדולה אבל קיימת) של קפאין בתכולתו או תאוברומין, אלקלואיד בעל אפקט ממריץ הדומה לו. בהתאמה, התהליכים הכימיים המתרחשים בגוף בצריכת האבקה יוצרים תחושות של ערנות וחדות, ויחד עם אפקט נוסף של הרחבת כלי הדם, חלק מייחסים לו תכונות של כמו-ויאגרה, שבהמשך ביססו לשוקולד ולקקאו מעמד של אפרודיזיאק, כלומר מעורר חשק טבעי. מעבר לכל זה, ומבלי להיכנס לתהליכים כימיים מורכבים מפאת קוצר היריעה, הקקאו הגולמי מכיל גם מידה של טריפטופן, חומצת אמינו שמגבירה מוליכים עצביים כמו סרוטונין ומלטונין, שיחד עם הקפאין שמקדם את הדופמין (גם הוא מוליך עצבי), התחושה הנוצרת היא של אופוריה והנאה. משהו שמזכיר קצת את פעולת קבוצת האמפטמינים, סמים פסיכואקטיביים המקושרים למרכז ההנאה והעונג במוח (כמו הרואין וקוקאין), אבל בזעיר אנפין. במגזיני בילוי וחיי לילה אירופאיים כמו האלטרנייט תיארו בליינים שצרכו קקאו גולמי כחוויה "הרבה יותר חזקה שאי פעם דמיינו: ראשית מגיע גל של אנדורפינים לזרם הדם, שמגביר את החדות ומתדלק ברגשות ובתחושת של אופוריה".

על הטרנד הנוכחי אמון ככל הנראה השוקולטייר הבלגי דומיניק פרסון, שאי שם לפני כמעט עשור יצר מכשיר להסנפת אבקת קקאו, לכבוד מסיבת יום ההולדת של אחד מחברי להקת הרולינג סטונס. פרסון יצר דגם שנקרא "יורה שוקולד", שמתבסס על מכשירים להסנפת טבק, אבל כזה שמיועד לתערובות קקאו מיוחדות להסנפה, המשלבות קקאו פרואני ודומיניקני עם תוספות ארומטיות כמו מנטה או ג'ינג'ר. התוספות הללו נועדו לא רק בשביל הארומה והפלפול, אלא גם כדי להתגבר על בעיית ההתגבשות בהסנפה עצמה. המכשיר ששוויו כיום נאמד ב-45 יורו הושאל מעולמות האוכל לטובת המסיבות והפך ללהיט בקיץ האחרון, כשהוא נמכר ברוסיה, אוסטרליה, קנדה וארצות הברית וברויטרס כבר דיווחו לפני כחודשיים על מכירות של יותר מ-25 אלף יחידות. בחוברת ההנחיות המצורפת מוסבר כי על המשתמש למלא שתי כפות אבקה במנגנון ההדק ולהצמיד את המכשיר אל האף. בעת דחיפה של הידית נורה הקקאו למעלה, למעמקי הנחיר ולפי הנסיינים מדובר בתחושה של "מנת שוקולד מרוכזת לפנים".

היום, לקחו את הטרנד צעד אחד קדימה, אלא שלא רק הבליינים במועדונים אימצו, כי אם גם שפים מוערכים במסעדותיהם מעוטרות כוכבי המישלן משתעשעים בו. הסטון בלומנטל למשל, אימץ את הקקאו בהסנפה במסעדתו ה- Fat Duck, במחוז ברקשייר באנגליה, וכמוהו גם מאמצים אחרים, שהחליטו בתורם לשדך לתערובות הקקאו סיומת חריפה-מתוקה, דרך תוספות כמו קינמון, דבש, סירופ אגבה ותותים. נציין שוב, כי אין אנו מתומכי ההסנפה, אבל אם להביט על חצי הכוס המלאה – נספר כי לטרנד גם צדדים חיוביים. אחד מהם הוא שלצד הפופולאריות העולה של אבקת קקאו בהסנפה, צצים מועדונים ורייבים שאומנם תומכים בתופעה אבל מאידך אוסרים (לפחות בגלוי) על אחזקה או מכירה של אלכוהול וסמים. כלומר, האג'נדה שלהם היא כזו: "מותרת צריכת קקאו טבעית, בכל צורה, אפילו בכדורים או בהסנפה, אבל שום דבר מעבר לזה" ולראייה, אין מכירת אלכוהול בהם. אם זו דרך בריאה יותר להתמסטל, אז אשרי הבליינים, אבל אנחנו, את מנת השוקולד שלנו מעדיפים דווקא בקוביות.

newsletter image
רוצים לקבל הטבות והנחות, ולדעת ראשונים על המבצעים שלנו?
הצטרפו למועדון הלקוחות שלנו והשארו מעודכנים
מאשר/ת לקבל מידע ועדכונים מאתר Roy Chocolate

youtube facebook Roy שוקולד.

רשת בוטיקי שוקולד ומתוקים. שוקולד פרימיום עם מגוון מארזי מתנה של פראלינים, טראפלס, פראלינים ממותגים, חטיפי שוקולד ייחודיים, מתנות ראש השנה, סלסלות שי לחג, מארזי שי לפסח. מארזים לעובדים, מתנות ללקוחות. |משרדי הנהלה וסניפי הרשת: 03-9393963 : דוא"ל: info@roychocolate.co.il | לקוחות עסקיים- שרון: 054-2800051

×
×
loading...